Savjetovat će MUP RS
1

U istragu o slučaju smrti Davida Dragičevića uključuje se i FBI

Piše: M. N.
David Dragičević
David Dragičević
U istragu o slučaju smrti Davida Dragičevića, koju vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, uključit će se i FBI.

Kako je saopćeno iz MUP-a RS, danas je održan sastanak na kojem su ministar Dragan Lukač i direktor policije Darko Ćulum upoznali pripadnike FBI-a o ovom slučaju.

"Ovom prilikom pripadnici FBI-a su izrazili zainteresovanost za navedeni slučaj te ponudili da na osnovu iskustva stečenog u sličnim predmetima pruže pomoć u vidu konsultacija", navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, u prvobitnom izvještaju policije navedeno je kako je Dragičević opljačako kuću, učestvovao u tučnjavi te da je najvjerovatnije sam upao u rijeku Crkvine, da bi potom njegovo tijelo bilo pronađeno u Vrbasu. Njegovi roditelji, prijatelji, ali i građani Banje Luke pobunili su se protiv ovakvog izvještaja kazavši kako je Dragičević bio uzoran mladić koji je bi uspješan student, sportista i umjetnik.

Nakon što su se okupili na Trgu Krajine, a njegov otac Davor izašao u javnost s informacijom da je njegov sin ubijen, u posjeti porodici Dragičević bili su predsjednik RS-a Milorad Dodik i ministar Lukač. Obećana je nova obdukcija tijela te detaljna istraga u koju će biti uključeni novi timovi.

"Pripadnici Ministarstva će nakon kompletiranja predmeta nadležnom Tužilaštvu dostaviti izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama, o čemu će javnost biti pravovremeno informirana", poručili su iz MUP-a RS.