Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
OK, moje pitanje zasto samo u Cazinu? pijaca u Prijedoru ne prodaje takvu robu? ili mnoge druge koje ne poznajem....
Otišli su na vjerovatno jedinu pijacu u BiH koja ima radnu dozvolu, ovdje pišete da je roba oduzeta od pravnog lica, što nije istina. To pravno lice radi legalno i posteno, vjerovatno zato su se i našli bas tu. Sto se tiče robe koja je oduzeta od ljudi koji rade na štandovima, pa izvor porijekla joj je Arizona i slično. U Sarajevu, Banjaluci itd ta ista roba se prodaje i na pijacama i u buticima, pa nije nikakav problem. Ovdje je slučaj, udarit ćemo na nekoga najmanje krivo ga, da pokažemo svijetu da mi ustvari nešto radimo.
Istina, na najmanjim greškama,kazniče ljude da se kurvi Evropi dodvore da tobože nešto funkcioniše u Bosni,a oduzetu robu će prvo medjusobno rastaliti ,pa familiji podijeliti,a čovjek što možda od tog štanda izdržava 2 porodice to njih nije briga, sramota,fuuuujjjjjjjj
_"Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH privremeno su oduzeli raznu robu, vrijednu oko 150.000 KM, koja je nezakonito bila u prodaji na području općine Cazin." Neka je i treba tako. Ustvari, trebalo bi da je tako, ali na svim pijacama u cijeloj BiH, zatim IMAMO PUNU BOSNU I HERCEGOVINU RADA NA CRNO! Sve bi to trebalo regulisati, prijaviti i ogromne poreze naplatiti i napuniti državne fondove. Nije teško otići na pijace i od jadnika koji u ovoj silnoj nezaposlenosti nastoje zaraditi da prežive, oduzeti robu i od sirotinje praviti još veću sirotinju. Šta je sa poslodavcima koji zapošljavaju radnike na crno? Hoće li država ikada išta uraditi da se njima stane u kraj?
Uprava za indirektno obrezivanje to je relativno sitna buranija,krenite vi po trgovinama koje se nalaze na dobrim lokacijama,gdje su ogromni prometi,fiskalni račun je misaona imenica,podrazumijeva se da radnici nisu prijavljeni,trgovci na takvim mjestima imaju extra profit,obično su uvezani sa inspektorima i neometano mlate lovu. Nema države ni pod razno,ko ga j....,snalazi se kako znaš,nema druge
I to ti je sitna buranija,sam sebe foliras!Znas ti dobro od koga treba krenut':Bake,Krmak,Covic...itd
udri po sirotinji....
Ove cipelice idu Jasmini Izetbegovic, a deke i farmerke službenicima Uprave za indirektno oporezivanje.
Ubit pijacare koji pokusavaju prezivjeti - a dici platu budzetskim korisnicima na 5.000 KM prosjek. Bez budzetskih radnika i administrativnih sluzbenika poput strucnog saradnika za tople napitke - ne mozemo zamisliti zivot !
Trpi,ili glasaj kako treba!
Malo je 5000. Vidiš li da je kriza.
.. si vidio sto ti je biznis, samo mali zuti Kinez zaradjuje a carina Bejha krade, otima, od postenih ljudi... i kako sad tu neke pare napravit kao posten co'jk ?!
..grehota...