Crna hronika
12

U Bugojnu zapaljen automobil vijećnika Samira Šečića

FENA
U Policijskoj stanici Bugojno u 01.25 sati prijavljen je požar na vozilu “Volvo” u ulici Jaklić, čiji je vlasnik S.Š. (52), potvrđeno je iz MUP-a SBK.

"Nakon što su obaviješteni, službenici policije izašli su na mjesto događaja, osigurali područje i izvršili uviđaj. Požar na vozilu ugasili su pripadnici Vatrogasne jedinice. U toku su aktivnosti na otkrivanju uzroka ovog požara, odnosno utvrđivanju činjenica o tome postoje li elementi krivičnog djela i da li se radi o napadu, ili su neki drugi uzročnici u pitanju ", kazao je Feni Rusmir Prohan, glasnogovornik MUPSBK-a.

Nezvaničnu informaciju da se radi o napadu zapaljivim koktelima na kuću i vozilo nezavisnog vijećnika u OV Bugojno Samira Šečića nije ni potvrdio ni demantirao.

"Ne mogu komentirati takve navode, jer moramo prvo utvrditi uzrok požara. Ukoliko je podmetnut, morat ćemo vidjeti kakvi su motivi eventualnog izvršioca, tako da u ovom momentu ne mogu potvrditi da je u pitanju napad ili reći da nije, s obzirom na to da su istražne radnje tek na početku i da će se više detalja o ovom predmetu znati u narednim danima", naglasio je.

Policija SBK-a, dodao je, nastoji pružiti svim stanovnicima punu sigurnost, bez obzira na to o kome se radi, u čemu im često pomažu i sami građani.

"Nadam se da će nam građani i ovaj put ustupiti saznanja kojima raspolažu. Garantiramo, naravno, punu anonimnost svima koji nam ustupe informacije, koje će u konačnici pomoći u otkrivanju izvršioca u ovom slučaju", poručio je.