Bili u bjekstvu
1

U Banjoj Luci uhapšene osobe iz Sremske Mitrovice koje su pokušale ubiti policajce u Srbiji

Piše: M. N.
Mjesto u kojem su izvršili napad (Foto: Novosti.rs)
Mjesto u kojem su izvršili napad (Foto: Novosti.rs)
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka uhapsili su jučer četiri muškarca iz Sremske Mitrovice od kojih je za dvojicom bila raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog pokušaja ubistva, ugrožavanja sigurnosti i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, uhapšeni su V. T. (1979.) i B. P. (1989.) koji se terete za navedena krivična djela te M. M. (1986.) i Z. K.(1968.). Pretresom automobila BMW pronađeni su predmeti koji su pogodni za izvršenje krivičnih djela.

"Policijski službenici su V. T. i B. P. nakon ispitivanja predali u nadležnost Suda BiH, a nastavljaju rad s ciljem utvrđivanja da li se oni i M. M. i Z. K. mogu dovesti u vezu s izvršenim teških krivičnih djela na području koje je u nadležnosti Policijske uprave Banja Luka. Nakon završenih operativnih i istražnih mjera i radnji o prikupljenim činjenicama i dokazima bit će dostavljena informacija Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka", saopćeno je iz PU Banja Luka.

V. T. i B. P. se tereti za napad na policajca i zatvorskog čuvara, koji su izveli 11. decembra 2017. godine u ugostiteljskom objektu Carska palata u Sremskoj Mitrovici. Policajac Vladimir Nedeljković i čuvar Miroslav Manjoš su zadobili teške tjelesne povrede nakon što su ih izudarali rukama, stolicama i flašama, a potom pucali na njih. Lica su im potpuno unakažena u napadu, a čuvar je ostao bez uha. U napadu su povrijeđene i dvije djevojke koje su zadobile lakše povrede.

V. T. je od ranije poznat policijskim snagama jer je osuđivan čak osam puta, kao i B. P. koji je također osuđivan. Nakon napada su bili u bjekstvu.