Nasilničko ponašanje
9

Tužilaštvo KS predložilo pritvor za Mirsada Ćosića i njegove sinove zbog smrti Sarajlije

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Tužilaštvo KS uputilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu prijedlog za određivanje pritvora Mirsadu Ćosiću i njegovim sinovima Elviru i Erminu.

Njih trojicu se tereti za nasilničko ponašanje, dok se Elvira i Ermina tereti i za nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnom posljedicom, kazala je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Njih se sumnjiči da su 24. juna pretukli 44-godišnjeg A. P. u sarajevskom naselju Kromolj, koji je nakon sedam dana preminuo od povreda u KCUS-u.

Pritvor za Elvira Ćosića predložen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi boravkom na slobodi došlo do uznemirenja javnosti.

Za Ermina Ćosića pritvor je predložen zbog opasnosti od prikrivanja dokaza i opasnosti da bi boravkom na slobodi došlo do uzemirenja javnosti, dok je za oca Mirsada pritvor predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Dva dana nakon što su pretukli A. P., otac i dvojica sinova su bili uhapšeni, ali su pušteni da se brane sa slobode. Priznali su krivicu, ali su kazali kako nisu imali namjeru da ga ubiju. Uhapšeni su ponovo u nedjelju, nakon što je A. P. preminuo.