Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E moj Nera, sta uradi od sebe, a dobar si momak.
Adnan Grebovic zvani MERI
Pogledajte stav 2 ovog zakona -bruka i sramota. Znaci ako te razbojnik opljacka u tvojoj kuci ili u radnji i napravi te invalidom moze da se provuce sa 5 godina. A to sto ce tvoj zivot biti syeban sta sudstvo briga i vlast/
(1) Ko upotrebom sile protiv neke osobe ili prijetnjom da će izravno napasti na njezin život ili organ oduzme tuđu pokretninu s ciljem da njenim prisvajanjem pribavi sebi ili drugom protupravnu imovinsku korist ili da je protupravno prisvoji, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina. (2) Ako je krivičnim djelom iz stava 1. ovog člana neka osoba s umišljajem teško tjelesno ozlijeđena, ili je to krivično djelo učinjeno u sastavu grupe ljudi, ili ako je upotrebljeno oružje ili opasno oruđe, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje pet godina. (3) Ako je pri učinjenju krivičnog djela iz stava 1. ovog člana neka osoba s umišljajem usmrćena, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.
U mom sledecem komentaru cijeli problem. Za razbojnistvo od 1 do 10 Godina zatvora. Treba pogledati presude razbojnicima i vidjeti koliko ih je dobilo 10 godina a koliko 1 godinu. Obratite paznju :
sta ce kretencici ne znaju ni ukrast
Na zalost policija vise ne mlati a sudije pustaju, ja predlazem da svi postanemo lopovi, to je najprofitabilnije, a ne kaznjivo u ovoj zemlji.
Ovi na vrhu kradu nas poštene ljude i kriminalce, kriminalci kradu nas. Super :)