Muž prijavio slučaj
2.3k

Tužilaštvo istražuje smrt 20-godišnje porodilje u UKC-u Tuzla

A. K.
Ginekološko odjeljenje UKC Tuzla (Foto: Klix.ba) (Foto: A. K./Klix.ba)
Ginekološko odjeljenje UKC Tuzla (Foto: Klix.ba) (Foto: A. K./Klix.ba)
Tužilaštvo Tuzlanskog kantona istražuje smrt 20-godišnje porodilje iz Srebrenika koja je preminula u Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Tuzli, potvrđeno je za Klix.ba.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona danas je formiralo predmet kroz koji se istražuju uzroci smrti 20-godišnje porodilje B.I. iz Srebrenika, koja je u ponedjeljak preminula u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

Slučaj je prijavio muž porodilje E.I. koji za njenu smrt okrivljuje ljekare iz tuzlanske bolnice. Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Tužilaštva TK, on je danas dao izjavu kod dežurnog tužioca.

"Na osnovu njegove izjave je formiran predmet, a odmah je izdata naredba za obdukciju tijela preminule žene, kako bismo utvrdili tačan uzrok smrti. Sve ostale provjere su također već počele i sve ćemo poduzeti kako bi se utvrdile okolnosti vezane za ovaj događaj", kazao je za Klix.ba glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Smrt 20-godišnjakinje, prema navodima njenog muža, nastupila je nedugo nakon porođaja koji je obavljen u nedjelju, a iza B.I. je ostao tek rođeni sin.