Crna hronika
17

Tukli i zlostavljali ženu iz Teslića jer je odbila da se prostituiše

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policijski službenici iz Teslića predali su Okružnom tužilaštvu u Doboju tri osobe uhapšene u srijedu, a zbog sumnje da su počinili krivično djelo trgovina ljudima radi vršenja prostitucije.

D.M., M.O. i D.Đ. prisiljavali su punoljetnu žensku osobu na davanje seksualnih usluga i to u kombiju koji je posjedovao jedan od njih. Novac koji bi dobili za pružene usluge od klijenata bi dijelili međusobno.

Za prijavljene D.M. i M.O. postoji osnov sumnje da su u toku januara 2015. godine ženu sa područja općine Teslić, uz prijetnje da će biti izložena zlostavljanju, razdvajanju od člana porodice i uz druge vrste prijetnji, prisiljavali na pružanje seksualnih usluga klijentima koje je pronalazio trećeprijavljeni D.Đ., čije vozilo je korišteno za pružanje seksualnih usluga.

"Držali su je u kući i pomoćnom objektu M O., tukli je i zlostavljali strujom. Kada bi našli klijenta, vozili su je kombijem do njega, te bi ona u vozilu pružala seksualne usluge", kazali su nam u dobojskoj policiji.

U jednom trenutku jadna žena više nije mogla izdržati, te je odbila pružanje seksualnih usluga. Međutim, D.M. i M.O. su je fizički napali u njenoj porodičnoj kući, zadavši joj udarce nogama i rukama po tijelu, nakon čega su je odveli na područje općine Tešanj, gdje su je izložili različitim mučenjima i torturama.

Zbog zadobijenih tjelesnih povreda oštećenoj je ukazana ljekarska pomoć u dobojskoj bolnici.