Otuđili 170.000 KM
1

Trojica osumnjičenih za pljačku tržnog centra "Bingo" predati Tužilaštvu KS

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Mirza Turković, Haris Priganica i Mugdim Omanović, koji se sumnjiče za pljačku tržnog centra "Binog" u Bugojnu i poslovnice u Hadžićima, predati su večeras Tužilaštvu KS.

Njih su uhapsili pripadnici Federalne uprave policije u noći sa 11. na 12. decembra u saradnji sa službenicima MUP-ova KS i SBK. Prilikom pretresa šest stanova pronađene su automatske puške, pištolji, maske, veće količine novca, panciri, uniforme s natpisom 'policija', rotaciona svjetla, registarske tablice te drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje navedenih krivičnih djela ili potječu iz njihovog izvršenja.

Oduzeta su četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korištena za izvršenje razbojništava ili su kupljena novcem koji potječe iz počinjenih razbojništava.

Nakon što budu ispitani postupajući tužilac će donijeti odluku o daljim mjerama. FUP je saopćio kako je ukupna otuđena suma novca blizu 170.000 KM.

Podsjećamo, počinitelji oružane pljačke su u nedjelju oko 19 sati nasilno otvorili bočna vrata tržnog centra. Zatim su uz prijetnju oružjem prema zaštitarima otuđili novac u iznosu blizu 64.000 KM te pobjegli vozilom marke Audi A4 u nepoznatom pravcu. Nekoliko sati poslije pljačke bugojanski policajci pronašli su izgorjeli Audi A4 u naselju Goruša. Dana 22. oktobra opljačkan je Bingo u Hadžićima nedaleko od Sarajeva.