Opasna raskrsnica
0

Tri osobe zadržane u tuzlanskoj bolnici nakon teške saobraćajne nesreće u Živinicama

A. K.
UKC Tuzla (Foto: Arhiv/Klix.ba)
UKC Tuzla (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tri osobe, među kojima i sedmogodišnje dijete, nalaze se u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli nakon saobraćajne nesreće koja se sinoć oko 21 sat dogodila u Živinicama, na jednoj od naprometnijih raskrsnica.
Kao što je poznato, sinoć se na raskrsnici magistralnog puta M-1.8 i ulice Toplička u Živinicama dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je u konačnici povrijeđeno osam osoba, a automobili koji su učestvovali u sudaru su uništeni.

Prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK), u ovoj saobraćajnoj nesreći su učestvovali 47-godišnji E. O. iz Živinica koji je upravljao vozilom Volkswagen kombi, 47-godišnji S. N. iz Živinica koji se nalazio za volanom automobila marke Kia i 45-godišnji D. A. iz Njemačke koji je bio na mjestu vozača automobila Daimler Chrysler.

"U ovoj saobraćajnoj nesreći tri osobe su zadobile lake tjelesne povrede. Pet osoba je zadobilo povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili, od toga su tri zadržane na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli", istaknuli su iz MUP-a TK.

U Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli se i dalje nalaze muškarac inicijala E. O. koji je upravljao vozilom Volkswagen kombi, zatim ženska osoba S. O. i sedmogodišnjak.

Kako su kazali iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, pacijent E. O. će danas biti pušten na kućno liječenje, S. O. je stabilnog zdravstvenog stanja, ali je i dalje na bolničkom tretmanu, dok informacije o sedmogodišnjaku trenutno nisu dostupne.

Saobraćajna nesreća se dogodila na jednoj od najfrekventnijih raskrsnica u Živinicama, a učesnici u saobraćaju su dosad u nekoliko navrata apelovali na nadležne da je postojeću semaforsku signalizaciju potrebno adekvatnije urediti, s obzirom na to da vozači koji se sa dva sporedna puta uključuju na magistralnu cestu imaju izuzetno malo vremena za prolazak.

O saobraćajnoj nesreći je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj su izvršili policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Živinice.