Crna hronika
61

Tri osobe povrijeđene u tuči i pucnjavi na Ilidži

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tri osobe povrijeđene su u tuči i pucnjavi na Ilidži. Incident u kome je učestvovalo više osoba zbio se jutros u 1:40 sati u ulici Harisa Merzića.

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, nakon verbalne prepirke došlo je do tuče između C. A. i D. A. sa jedne i Z. A. H. A. i H. F. sa druge strane. Nakon toga je C. A. upotrijebio vatreno oružje i ranio H. F. u obje potkoljenice, a Z. A. u desno stopalo. U tuči je D. A. zadobio povrede u predjelu glave, grudnog koša i trbuha.

Ovom prilikom došlo je i do oštećenja na dva vozila, Audiju 6 i BMW-u. Obaviješten je i dežurni kantonalni tužilac, a uviđaj su na mjestu događaja obavili pripadnici MUP-a KS. Policija je privela C. A. (1991) iz Ilidže zbog izazivanja opće opasnosti i nasilničkog ponašanja, a Z. A. (1991) i H. A. (1989) zbog nasilničkog ponašanja. Oni su predani u Odsjek za zadržavanje MUP-a, dok je policija privremeno oduzela dva vozila, Audi i BMW, radi potrebnih vještačenja.

U bolnici Koševo nam je potvrđeno da je H. F. zadobio prostrelne rane na obje potkoljenice, dok je Z. A. dobio prostrelnu ranu na desnom stopalu, te su obojica zbrinuta na Klinici za ortopediju i traumatologiju.