Drama kao u filmu
604

Trebinjac se prerušio u policajca i uhapsio ženu koja mu je kasnije iskočila iz auta

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
U Trebinju je jučer uhapšena osoba koja se pretvarala da je policajac i tako u dva navrata protivzakonito uhapsila dvije osobe.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su sinoć uhapsili osobu inicijala Z. V. iz Trebinja, za koju postoji osnov sumnje da je prethodnog dana u večernjim satima izvršila krivična djela lažnog predstavljanja i protivpravnog lišavanja slobode".

Policijskoj stanici Trebinje je 20.11.2021. godine prijavljeno da je nepoznata osoba, oko 22:00 sata, protivpravno lišila slobode osobu inicijala J. B. iz Trebinja.

Ta osoba je prilikom vožnje sa Z. V. shvatila da se dešava nešto čudno te je pozvala sestru koja je alarmirala policiju. No, kako Z. V. nije htio zaustaviti automobil, ona je bila primorana da iskoči iz vozila u pokretu. Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su izvršili pretragu terena i oko 22:30 sati na putu za Grad Sunca su pronašli osobu J. B.

Sutradan su policijski službenici Policijske uprave Trebinje preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali i uhapsili osobu inicijala Z. V. za koje postoji osnov sumnje da je izvršio navedena krivična djela.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

Kriminalističkom obradom nad osobom lišenom slobode i operativnim radom policijskih službenika utvrđeno je da je na isti način pokušao protivpravno uhapsiti i osobu N. V. iz Trebinja.

Izvršenim testitanjem na prisustvo opojnih droga u organizmu kod Z.V. je utvrđeno prisustvo opojnih droga.

Nakon dokumentovanja predmeta protiv navedene osobe će Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje biti dostavljen Izvještaj o izvršena dva krivična djela.