Crna hronika
15

Traže je u cijeloj BiH: Kradljivicu Sabahetu Džindo prebacuju iz jedne policije u drugu

Piše: E. F.
Sabaheta Džindo
Sabaheta Džindo
Nakon što je u ponedjeljak uhapšena u Zenici pa potom zbog krađe prebačena u policijsku stanicu u Prijedoru, Sabaheta Džindo ide od jedne policijske stanice do druge. Sve kako bi dala iskaze vezane za mnogobrojne krađe čiji je glavni akter.

Podsjećamo, ona je u nedjelju na robnoj pijaci Vilako od vlasnice štanda Zdenke Boroje ukrala torbicu u kojoj je, osim ličnih dokumenata, papira i pečata firme, bilo i 20.000 KM. Sutradan je uhvaćena u Zenici, ali ukradene stvari nisu pronađene. Ipak, Sabaheta je saslušana u prijedorskoj policiji, gdje je ustvrdila da nije priznala razbojništvo.

Kako nam je potvrđeno u Centru javne bezbjednosti Prijedor, nakon što je saslušana u ovome gradu, puštena je te je prevezena u policijsku stanicu u Banjoj Luci radi novog saslušanja.

"Pritvor joj nije određen jer je slučaj u fazi prikupljanja dokaza", rečeno nam je u CJB Prijedor.

Saslušanje u Banjoj Luci je također okončano, a Džindo je prebačena u Teslić. Tamo je također saslušana zbog krivičnih djela koje je počinila na podučju ove općine.

Međutim, s obzrom na to da Džindo potražuje veći broj policijskih uprava, ponovo će biti prebačena na sljedeće saslušanje.

Kako nam je rečeno u PS Teslić, Džindo će najvjerovantije preuzeti Tuzlanska policija.

Kako se čini, najpoznatija i najtraženija kradljivica opljačkala je građane, kako u Sarajevu i Prijedoru, tako i u Zenici, Travniku, Banjoj Luci, Foči, ali i Tuzli.

Ono što je nejasno jeste činjenica da se Džindo uopće nalazi na slobodi s obzirom na veliki broj krivičnih djela za koja se sumnjiči.

Kao i Džindo, na slobodi se duži vremenski period nalazio i Eldin Komad, poznati prevarant, višestruko hapšen i osuđivan. Uprkos velikom broju prevara koje je počinio, pa i hapšenjima zbog istih, on se ipak nalazio na slobodi. Sve do prije nekoliko dana, kada je napokon uhapšen u Sarajevu i predat u KPZ Mostar, a pošto mu je Općinski sud u Ljubuškom odredio jednomjesečni pritvor.