Crna hronika
0

Tomo Spahović: Ja nisam nikoga tukao niti reketirao

Piše: E. F.
Tomo Spahović
Tomo Spahović
Nakon što je Klix.ba objavio tvrdnje Nedžada Džafića da je Tomo Spahović zajedno sa Izedinom Spahovićem nasrnuo na njega te mu nanio ozbiljne povrede jer nije dozvolio reketarenje, Tomo Spahović je izjavio da Džafićeve tvrdnje nisu istinite.

"Ja sam profesionalni sportista i svoj sam život posvetio sportu. Treniram još od malih nogu, u usponu sam karijere i nemam niti jedne mrlje u karijeri. Trudio sam se i trudit ću se da cijeli život tako i ostane. Ja samo znam za sport i profesionalizam i nije istina da sam bilo koga udario i napao niti bi sebe ikada doveo u takvu situaciju", kaže Spahović.

Ponovo je istakao da u Džafićevoj priči nema ni trunke istine te da je on osoba kojoj se jednostavno ne može vjerovati.

"Ja sam u toku priprema za svoju nadolazeću borbu i ne želim da mi karijeru ruše laži koje je ovaj čovjek izgovorio kako vama tako i policiji", kazao je Tomo za Klix.ba.

Podsjećamo, Nedžad Nedo Džafić, bivši trener hrvanja, pretučen je u utorak navečer.

U žestokom obračunu Džafić je zadobio teške tjelesne povrede u predjelu glave i lica, a kako nam je i sam kazao, jedna strana lica mu je u potpunosti deformisana te mu je slomljeno i nekoliko zuba. Za sve posjeduje i medicinsku dokumentaciju.

Kako ističe Džafić, brutalno je napadnut u ulici Muhameda Kantardžića pola sata prije ponoći i to pošto nije dozvolio da ga dvije osobe reketare.

Naime, Džafić je vlasnik tobacco shopa koji se nalazi na Grbavici, a neposredno prije incidenta, a on tvrdi da su ga pokušali ga reketariti Izedin Spahović i Tomo Spahović.

U sarajevskoj policiji nam je potvrđeno da je slučaj prijavljen policiji, te da su Spahovići saslušani.