Crna hronika
225

Sarajevo: Nežad Džafić pretučen, saslušani Izo i Tomo Spahović

Piše: E. F.
Izedin Spahović (Foto: Arhiv/Klix.ba))
Izedin Spahović (Foto: Arhiv/Klix.ba))
Nežad Nedo Džafić, bivši trener hrvanja, pretučen je u utorak navečer, saznaje Klix.ba.

U žestokom obračunu Džafić je zadobio teške tjelesne povrede u predjelu glave i lica, a kako nam je i sam kazao, jedna strana lica mu je u potpunosti deformisana te mu je slomljeno i nekoliko zuba. Za sve posjeduje i medicinsku dokumentaciju.

Kako ističe Džafić, brutalno je napadnut u ulici Muhameda Kantardžića pola sata prije ponoći i to pošto nije dozvolio da ga dvije osobe reketare.

Naime, Džafić je vlasnik tobacco shopa koji se nalazi na Grbavici, a neposredno prije incidenta, tvrdi on, pokušali su ga reketariti Izedin Spahović i Tomo Spahović.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
"Napali su me Izedin Spahović i njegov sin Tomo jer nisam dozvolio da me reketare. Tražili su nešto od mene, a kada sam im rekao da ne mogu mene reketariti, da sam ja bivši sportista i da to neće ići, nasrnuli su na mene", kazao nam je on.

Navodno, Spahovići su često uzimali robu od Džafića bez plaćanja. Iako je to sve uredno prijavio policiji, iznude su se nastavljale. Ovoga puta Džafić se pobunio.

Da se incident dogodio potvrđeno nam je i u sarajevskoj policiji. Naime slučaj je prijavljen policiji, a Spahovići su saslušani te će protiv njih nadležnim organima biti predata prijava o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanja sigurnosti.