Komentari (76)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vozilo širine točkova cca metar uz visoki centar mase čine ga ekstremno nestabilnim posebno u krivinama kada pri višim brzinama velika centrifugalna sila pri velikom kraku proizvodi ogroman momenat. To vozilo je mrtvački sanduk na točkovima. Ugrožavanje i uništenje prirode i mira drugih neću ni pominjati.
Nevjerovatno zvuci, ali lakse je trehnut sa quada nego sa motora. Oni koji nisu vozili oboje to ne rezumiju.
Američki izum (All Therein Vehicle), malo morgen...traktor je 100 puta bolji i sigurniji od ovoga !! Jako nestabilno vozilo, ne kažem da ne bi volio probati, ali max 25-30 km/h svaka neravnina s ovim moze boti fatalna, ali i po ravnom pri vecim brzinama !!! Sigurnije je 2 točka nego ovo !!
Za vas je sve opasno, uzivancija se vozit.
Kud ćeš kroz rijeku,Bože dragi..
Sve sam vozio, ali ovo je katastrofa, nikakvog zadovoljstva nema,bolje sjesti na traktor.
nema goreg prevoznog sretstva a da se ljudi više ljepe za njega , to je najgore smece za voziti .
Momak je vozio - momak je ubio. Trebalo bi da odgovara za ubistvo iz nehata!!! Osim toga za ove cetverotockase bi trebalo uvesti posebnu kategoriju za polaganje!
Ovo nije za javnih cesta, za sela, planine može !!
Svaki registrovati i mora se imati važeća dozvola A kategorije. Jer to su zvjeri od 500, 1000 i više kubika. Nije hebena igračka za mlade burzuje i fol novopecene adrenalinske zavisnike
Glupost od vozila u uzivanja. RIP
zasto svako moze voziti kvad? uvesti kao i za motor kategoriju polozeno i rijeseno
Divljanju nikad kraja Vjerujem da se nisu pridrzavali bilo kakvih opstih pravila .nazalost neiskustvo i roditeljska nebriga i oprez uzeli su mladoj djevojci zivot Nek joj je lahka zemlja svakako a zakonu i policiji na čast da bude
PRESTANITE SE VOZITI OVIM AKO NE ZNATE!!! OVO JE DRUGI SLUCAJ U 3 DANA
RIP i zapamtite, nije svakom kroz selo pjevati.....
Quadovi su vrlo opasne igračke. Zbog visokog težišta su prilično nestabilni, mada svojim izgledom ostavljaju utisak sigurnosti i robusnosti dok su vozač i suvozač potpuno nezaštićeni. Za cestu još i nekako, za vožnju u prirodi (za minimum sigurnosti) propisati obavezno postavljanje roll bara jer sve je veći broj stradalih na njima.
Naravno, uz potpunu zaštitnu opremu !
Svi govore zabraniti quadove. Zabraniti budale koji misle da ako auto može mogu imati oni.
I oni*