U Podgorici
28

Suđenje Nerminu Šišiću i Jeleni Jovović za ubistvo 15-mjesečnog Pavla počinje u oktobru

Piše: M. N.
Nermin Šišić (Foto: Vijesti.me)
Nermin Šišić (Foto: Vijesti.me)
Početak suđenja bh. državljaninu Nerminu Šišiću i Crnogorki Jeleni Jovović koje se tereti za svirepo ubistvo 15-mjesečnog Pavla počet će 23. oktobra ove godine na Višem sudu u Podgorici.

Optužnica protiv para potvrđena je 29. juna ove godine. U optužnici se terete da su 4. februara 2018. godine u Podgorici, u kući u kojoj su sa djetetom okrivljene Jovović živjeli u istom porodičnom domaćinstvu, zajednički lišili života dijete Pavla Jovovića, koje su prethodno zlostavljali u periodu između novembra 2017. godine i 4. februara 2018. godine.

"Zlostavljali su ga tako što su dijete u više navrata stezali u predjelu vrata i ušnih školjki i udarali ga u predjelu glave i lica, da bi 4. februara 2018. godine u kući djetetu zajednički zadali najmanje 15 udaraca pesnicama u predjelu glave, nanoseći mu teške i po život opasne tjelesne povrede, usljed kojih je dijete preminulo dana 5. februara 2018. godine oko 5:00 sati", navodi se u optužnici.

Šišiću i Jovović zaprijećena je maksimalna kazna od po 40 godina zatvora.

Nakon što je slučaj objavljen u medijima, Crnogorci su se pokrenuli i zahtijevaju najoštrije kazne za ubice. Redovno se prisjećaju dječaka, odaju mu počast i pale svijeće za njegovu dušu na raznim mjestima, jer mjesto njegovog ukopa nije poznato.

Osim za ovo djelo Šišiću se sudi i zbog davanja lažnog iskaza, jer je prijavio da su ga nakon hapšenja zbog ubistva dječaka inspektori mučili i zlostavljali u podgoričkom Centru bezbjednosti.