{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sud BiH potvrdio optužnicu protiv krijumčara iz "Exclusiva"

S
20.11.2009. u 13:20
0
2
Sud BiH potvrdio optužnicu protiv krijumčara iz "Exclusiva"
0
Sud BiH potvrdio optužnicu protiv krijumčara iz "Exclusiva"
Hotel "Exclusive"
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Hamde Dacića, Harisa Zornića i Acik Cana koji se terete za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama i za krivično djelo pranje novca. Can se tereti i za krivično djelo nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije.
Prema navodima iz optužnice, Zornić i Dacić organizirali su zločinačku organizaciju, kojoj je u periodu od 1998. godine do kraja 2006. godine pristupio veliki broj osoba.

Optuženi su vrbovali i angažovali osobe na prevozu, skladištenju, čuvanju i naplati heroina, a sve u cilju sticanja protupravne imovinske koristi.

Optuženi Dacić i Zornić su sa Acik Canom 28. januara 2002. godine u Sarajevu osnovali firmu “Majorka” d.o.o. Sarajevo, s ciljem legalizacije nezakonito stečene imovinske koristi. Preduzeće „Majorka“d.o.o. Sarajevo podnijelo je u nekoliko navrata "BOR" banci d.d. Sarajevo zahtjev za dodjelu kredita, u ukupnom iznosu od preko milion maraka, s ciljem da se prikriju stvarni izvori finansiranja izgradnje hotela "Exclusive“ u Rajlovcu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: