{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hamdo Dacić se danas izjašnjava o krivici za kriminal

F
FENA
21.1.2010. u 07:14
0
0
Hamdo Dacić se danas izjašnjava o krivici za kriminal
0
Hamdo Dacić se danas izjašnjava o krivici za kriminal
Ročište za izjašnjenje o krivici pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH u predmetu Hamdo Dacić i drugi zakazano je za danas, najavljeno je iz Suda.
Optužnica tereti Harisa Zornića, Hamdu Dacića i Acik Cana za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, dok su optuženi Zornić, Can i pravna osoba “Majorka” d.o.o. Sarajevo optuženi i za krivično djelo pranje novca, a optuženi Can i za krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Kantona Sarajevo.

Prema tužbenim navodima, Zornić i Dacić organizirali su zločinačku organizaciju kojoj je od 1998. godine do kraja 2006. godine pristupio veliki broj osoba.

Optuženi su vrbovali i angažirali osobe na prevozu, skladištenju, čuvanju i naplati opojne droge heroin, a sve radi sticanja protupravne imovinske koristi.

Optuženi Dacić i Zornić su zajedno s Acik Canom 28. januara 2002. godine u Sarajevu osnovali preduzeće "Majorka" d.o.o. Sarajevo radi legalizacije nezakonito stečene imovinske koristi.

Preduzeće "Majorka" d.o.o. Sarajevo podnijelo je u nekoliko navrata BOR banci d.d. Sarajevo zahtjev za dodjelu kredita u iznosu višem od 1.000.000 KM s ciljem da se prikriju stvarni izvori finansiranja izgradnje hotela "Exclusive" u Rajlovcu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: