{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Statusna konferencija u predmetu Hamdo Dacić i drugi

F
16.2.2010. u 07:18
0
0
Statusna konferencija u predmetu Hamdo Dacić i drugi
0
Statusna konferencija u predmetu Hamdo Dacić i drugi
Statusna konferencija u predmetu Hamdo Dacić i drugi, pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, zakazana je za 16. februar u 13 sati.
Optužnica tereti Harisa Zornića, Hamdu Dacića i Acik Cana za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, dok su optuženi Zornić, Can i pravna osoba ''Majorka'' d.o.o. Sarajevo optuženi i za krivično djelo pranje novca.

Can je optužen i za krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Kantona Sarajevo.

Prema navodima iz optužnice, optuženi Haris Zornić i Hamdo Dacić organizirali su zločinačku organizaciju, kojoj je od 1998. godine do kraja 2006. godine pristupio veliki broj osoba.

Optuženi su vrbovali i angažirali osobe na prijevozu, skladištenju, čuvanju i naplati opojne droge heroin, a sve radi sticanja protupravne imovinske koristi.

Optuženi Dacić i Zornić su zajedno s Acik Canom dana, 28. januara 2002. godine u Sarajevu osnovali preduzeće ''Majorka'' d.o.o. Sarajevo, samo i isključivo radi legalizacije nezakonito stečene imovinske koristi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: