{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Statusna konferencija u predmetu Hamdo Dacić i drugi

F
16.2.2010. u 07:18
0
0
Statusna konferencija u predmetu Hamdo Dacić i drugi
0
Statusna konferencija u predmetu Hamdo Dacić i drugi
Statusna konferencija u predmetu Hamdo Dacić i drugi, pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, zakazana je za 16. februar u 13 sati.
Optužnica tereti Harisa Zornića, Hamdu Dacića i Acik Cana za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, dok su optuženi Zornić, Can i pravna osoba ''Majorka'' d.o.o. Sarajevo optuženi i za krivično djelo pranje novca.

Can je optužen i za krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Kantona Sarajevo.

Prema navodima iz optužnice, optuženi Haris Zornić i Hamdo Dacić organizirali su zločinačku organizaciju, kojoj je od 1998. godine do kraja 2006. godine pristupio veliki broj osoba.

Optuženi su vrbovali i angažirali osobe na prijevozu, skladištenju, čuvanju i naplati opojne droge heroin, a sve radi sticanja protupravne imovinske koristi.

Optuženi Dacić i Zornić su zajedno s Acik Canom dana, 28. januara 2002. godine u Sarajevu osnovali preduzeće ''Majorka'' d.o.o. Sarajevo, samo i isključivo radi legalizacije nezakonito stečene imovinske koristi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: