{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Optuženi se odbili izjasniti o krivici

S
Sarajevo-x.com
21.1.2010. u 10:51
0
0
Optuženi se odbili izjasniti o krivici
0
Optuženi se odbili izjasniti o krivici
Na ročištu za izjašnjenje o krivici pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, u predmetu Hamdo Dacić i drugi, optuženi su odbili izjasniti se o krivici, pa je Sud u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku BiH konstatovao da optuženi poriču krivicu, saopšteno je iz Suda BiH.
Optužnica tereti Harisa Zornića, Hamdu Dacića i Acik Cana za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, dok su optuženi Zornić, Can i pravna osoba “Majorka” d.o.o. Sarajevo optuženi i za krivično djelo pranje novca, a optuženi Can i za krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Kantona Sarajevo.

Prema navodima iz optužnice, optuženi Haris Zornić i Hamdo Dacić organizirali su zločinačku organizaciju, kojoj je u vremenskom periodu od 1998. godine do kraja 2006. godine pristupio veliki broj osoba. Optuženi su vrbovali i angažirali osobe na prijevozu, skladištenju, čuvanju i naplati opojne droge heroin, a sve radi sticanja protupravne imovinske koristi. Optuženi Dacić i Zornić su zajedno sa Acik Canom dana, 28. januara 2002. godine u Sarajevu osnovali preduzeće “Majorka” d.o.o. Sarajevo, samo i isključivo radi legalizacije nezakonito stečene imovinske koristi. Preduzeće „Majorka“d.o.o. Sarajevo podnijelo je u nekoliko navrata BOR banci d.d. Sarajevo zahtjev za dodjelu kredita, u ukupnom iznosu od preko 1.000.000,00 KM, sa ciljem da se prikriju stvarni izvori finansiranja izgradnje hotela "Exclusive" u Rajlovcu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: