Crna hronika
98

Strava u Tuzli: Muškarac nožem ubio suprugu na ulici, građani ga uhvatili i savladali

Piše: D. Brkić
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Fehim Mustafić (62), iz Tuzle, osumnjičen je za brutalno ubistvo deset godina mlađe supruge Suade, koje je počinio danas oko podneva na autobuskoj stanici u blizini KSC Mejdan na očigled velikog broja prolaznika.
Tragedija se dogodila u prometnom dijelu Tuzle (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Tragedija se dogodila u prometnom dijelu Tuzle (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)

Nakon kraće svađe, Mustafić je s leđa nožem udario Suadu u vrat, a ona je pala na asfalt te je ubrzo od zadobijene povrede preminula. Mustafić je, kako navode očevici, ostao na mjestu zločina, a slučajni prolaznici su ga opkolili i zadržali da dolaska službenika MUP-a TK.

"Osumnjičeni je sproveden u PS Zapad gdje je obavljena kriminalistička obrada, a do kraja dana bit će predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK", rekao je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Mustafić je u Tuzli poznat kao dugogodišnji usposlenik Komemorativnog centra a uskoro je, kako saznajemo, trebao otići u penziju. U blizini mjesta zločina bio je Fehimov i Suadin sin, koji je vikao na službenike policije, a potom je odvezen u policijskom automobilu.

Dežurni tužilac izdao je naredbu za obdukciju tijela, kao i tjelesni pregled osumnjičenog te uzimanje uzoraka krvi i urina koji će biti poslati na analizu. Mustafić je svirepi zločin počinio usred dana, pred mnoštvom prolaznika, a motivi zbog čega je ubio suprugu za sada nisu poznati.

Istragu nastavljaju službenici MUP-a TK i dežurni kantonalni tužilac.