|

Skrnavili pravoslavna, katolička i islamska groblja u B. Luci

Skrnavili pravoslavna, katolička i islamska groblja u B. Luci
0
S
SRNA
22.2.2012. u 13:11
9
komentara
0

dijeljenja
Skrnavili pravoslavna, katolička i islamska groblja u B. Luci Foto: Arhiv
Zbog skrnavljenja pravoslavnih, katoličkih i islamskih grobalja u Banjoj Luci u cilju izazivanja nacionalne i vjerske mržnje, uhapšeno je pet osoba u protekla tri dana, od kojih je jedna maloljetna, rečeno je Srni u Policiji Republike Srpske.
Osobe čiji su inicijali B.S, D.Ć, S.K, O.Đ. i jedan maloljetnik, svi iz Banje Luke, sumnjiče se da su u protekle dvije godine počinili šest krivičnih djela povrede groba ili leša i krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora ili netrpeljevosti.

Sumnja se da su uhapšeni ulazili u pravoslavna groblja Sjenica i Rebrovac, islamska Mali harem i porodično groblje Obradovac i katoličko groblje u naselju Debeljaci i na spomenicima farbom ispisivali grafite i parole.

Sumnja se da su uhapšeni čupali i lomili krstove na grobljima, zabijali ih u grobove ili ih bacali u rijeku Vrbas, te lomili saksije za cvijeće, posude za svijeće i klupe.

Pripadnici Centra javne bezbednosti Banjaluka protiv pomenutih osoba podnijet će nadležnom tužilaštvu izvještaj za počinjena krivična djela.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...