Izgubio mnogo krvi
30

Siniša Miličević je upucan četiri puta, preminuo zbog povreda bubrega i jetre

Piše: M. N.
U sinoćnjoj pucnjavi u Istočnom Sarajevu teške tjelesne povrede zadobio je Siniša Miličević, od kojih je nakon sat vremena preminuo. Kako nam je rečeno u bolnici u Kasindolu, Miličević je bio pogođen sa četiri metka, od kojih su mu tri nanijela kobne povrede.

Prema riječima glasnogovornika Dalibora Boškovića, Miličević je dovezen u bolnicu privatnim vozilom oko 22:45 sati. Primljen je u hiruršku ambulantu gdje mu je dežurni hirurg konstatovao teške prostrelne rane vatrenim oružjem. Dijagnostikom su utvrđene povrede grudnog koša i stomaka.

"Postavljanjem urinarnog katetera dobili smo krvavi urin, što je bio znak da je došlo do povrede bubrega. Bio je svjestan, ali nije odgovarao na pitanja osim o svom stanju. Bio je u teškom općem stanju, preznojen i tahikardičan. U 23:05 je bio u operacionoj sali gdje su radila dva hirurga", kazao nam je Bošković.

Kada su mu postavili dren počela je izlaziti krv. Hirurzi su otvorili abdomen gdje je bilo oko litar i po svježe krvi. Nakon što je krv uklonjena hirurzi su tražili mjesto krvarenja i ustanovili da se radi o povredama jetre i bubrega.

"Povrijeđen je sa četiri metka. Pronađene su tri ulazne rane i dvije izlazne. Jedan metak je pronađen u abdomenu, a četvrti je samo okrznuo pacijenta", kazao je.

Hirurzi su uradili sve što je u njihovoj moći. Uprkos tome i primljenim dozama krvi, Miličevićevo srce je prestalo kucati oko ponoći. Reanimacija nije dala rezultate i ljekari su proglasili smrt u 00:34 sati.

Podsjetimo, pucnjava se dogodila u ulici Dabrobosanska na Dobrinji 1 gdje je žrtva živjela. Na Miličevića je pucala nepoznata osoba. Na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela rade pripadnici Uprave MUP-a Republike Srpske za organizovani i teški kriminal i Policijske uprave Istočno Sarajevo, pod nadzorom Tužilaštva RS.

Miličević je imao 39 godina i bio je vlasnik diskoteke "Rodeo".