Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja svoje dijete ucim da kad se upali zeleni pjesak na semaforu prvo pogleda ide li kakav divljak pa onda da predje. Dakle ne vjerovat semaforu samo. A unazad mjesec sam 3x zvala policiju I prijavila majmune koji hladno ili prodju kroz crveno ili (ako je zeleno I meni I njemu) ne daje prvenstvo prolaza pjesaku. Sreca pa imam dobru trenutnu memoruju pa upamtim reg oznake, tip vozila I boju. Nadam se da makar malkice pridonosim ovom drustvu. I nadam se da ce kabadahizam da se ako nista umanji.
@GAU8 vjeruj, pjesacim od kuce do posla I nazad, 20x se preznojim kad vidim kakvi imbecili voze I kako. To je strasno. Neko jutro na Grbavici kod osnovne skole sam svjedocila skoro obaranju djevojcice I to na zebri!?!? Ma ok. Kontam o cemu pises. Mozda je covjeku zivot dosadio...ko zna. Ali zalosno je sto ce momak kozda imati posljedice.
@LaraLjubičanstvena ja se u potpunosti slažem sa vašim komentarom, posto sam dugogodišnji vozač nikad mi nije jasno bilo, da se pješaci kreću ulicom pored trotuara mada na trotuaru ne postoji ni jedna prepreka kao npr. auto parkirano itd.. Da bi se onda isti čudili kad ih upozoriš da se sklone sa puta.... I kad se nešto desi onda vozači krivi... Mada... mislim da je dosta onih livada majka u našem lijepom Sarajevu i pokušavaju uvesti svoju kulturu saobracaja...
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
A kako je uopće došlo do nesreće? Neko je ipak morao pogriješiti, ili vozač ili invalid, što ne znači da je vozač automatski kriv? U svakom slučaju, tužno!
Nazalost, vozac je uvijek kriv.
@Movie Nazalost, u ovoj drzavi nije.
Invalid je vjerovatno živio u blizini jer neko reče da je njega (ili nekog drugog invalida) već viđao tu! Pa zašto ne učiniše nešto taj neko ili policija? Zar je trebao čovjek da plati glavom pa da se neko pita šta će invalid na mjestu gdje ne smije biti? Ima s druge strane trotoar i biciklistička staza i tu je siguran. Ko zna, ako je invalid iz rata, lako je moguće da je imao još neke (psihičke) probleme!
Vozim po cijeloj Evropi. Opusteno i pazljivo, bez ikakvog straha i onda udjem u BiH. Na 100 km koliko je potrebno od granice do kuce crknem of straha. Ludilo kako se vozi. Pjesak se pazi i postuje po Evropi. Razlog jednostavan. Auto ubija a ne pjesak. Kod nas ako ubijes pjesaka odmah je pitanja da li je on kriv. U vecini evropskih zemalja je vozac uvijek kriv ali naravno postoje olaksavajuce okolnosti ali samo olaksavajuce. Znaci mogucnost manje kazne.
@lilaaa ma lupeta bezveze ovaj seljak. Kod nas se pjesak i vise postuje nego u nekim drugim zemljama evrope. A u gradovima sa velikim guzvama nema se vremena cekat na pjesake, snalaze se kako znaju i umiju.
totalna glupost
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Pogibija pješaka, bicikliste pa i invalida u kolicima, ne znači automatski krivicu vozača! Poznat mi je slučaj bliskog prijatelja koji je nakon pogibije bicikliste oslubođen ikakve krivice! Naime, biciklista je naglo i neoprezno promijenio smijer kretanja i našao se pred automobilistom koji (nažalost) nije mogao ništa uraditi! Ni porodica preminulog ga nije krivla!
@sandor1gdje ja trenutno zivim zakon kaze da moras biti spreman na takve situacije. Znaci nisi razmisljao sta se moze desiti i odmah si kriv. Znam zvuci cudno ali je zakon napravljen da zastiti bicikliste i pjesake. Pjesak uvijek ima prednost i cak ako je na semaforu zeleno i mozes viziti uvjek moras paziti. Pogotovo kad vidis da djeca cekaju da predju cestu.
@seljak Ne znam gdje ti živiš i kakav je to nakaradan zakon, ali vozač koji vozi 60 km/h koliko je dozvoljeno, koji nije pod utjecajem alkohola ili narkotika treba cca 20- 30 m da bi se zaustavio! Šta u slučaju da mu padobranac padne pred auto (nije nemoguće!) je'l on kriv što nije bio oprezan?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Zalost...sve je ovo vlast kriva. Krivi smo mi svi sto trpimo i sutimo. svaki dan novi zivot ode zbog zakona koji se ne postuje ili nepostoji. i kad progovorimo to nije dovoljno da bilo sta mijenjamo.
pješke ili biciklom ili u ovom slučaju inv.kolicima nije moguće uci na ilidzu. nema trotoara yebotezivotdateyebo
Grad pokriven 100% video kamerama , koje smo mi svi platili. Dežurni sa teritorije opštine je morao vidjeti invalida u kolicima te po hitnom postupku obavijestiti policajce na ulici u službi /a ima ih na stotine u autima,na ulici, na biciklima / te dotičnog invalida sa kolicima isključiti iz saobraćaja. Ali oni te radnje nisu poduzeli osim što su sada uhapsili vozača a to je u nastavku priče ..... zaključak ispravno ili ne. Žal za nastradalim invalidom je ogromna ali ko je krivac ?
Pa napokon da napišu da je vozač u pitanju, svi pametnjakovići odmah posrnuli da komentarišu da je vozačica glupača nije normalna itd 😑
Mlad covjek steta unistio je automatski sebi buducnost a tek mu 23 godine