Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gledaj ti arhitekture, kao da je Šangaj a ne Sarajevo, sve jedno na drugom. To podmiti općinske uhljebe, ide dozvola, stambeno-poslovni objekat, mimo svih propisa, plate najjeftinije građevinske firme u talu s vlasti koje ne drže do zaštite radnika, pola ih nije ni prijavljeno vjerovatno... Jadan čovjek prisiljen da radi, da ne krade i eto kako završi, rahmet mu duši.
Hebem te ba u usta bolesna. Covjek poginuo a ti nasao o arhitekturi da lijecis svoje komplekse
@Bolbol Glup si pročitaj komentar do kraja
Božeeee komentara! Da ne povjerujes koja se tema izvede iz jedne ovako tuzne vijesti! Sabur porodici...
ja ruzne zgrade, ko u najmracnija doba real socijalizma. Sta napraviste od grada
Zašto niste objavili prije nekoliko godina kada je poginu radnik na Hilsu? Sjećam se da tu informaciju niko nije objavio. Ja sam bio na mjestu događaja kada se to desilo.
Zašto plasirate netačne informacije? Radnik nije poginuo već mu je pozlilo i umro je dok su ga snijeli s gradilišta. Tijelo je bilo ispred kapije gdje je i umro, a ne negdje pored gradilišta gdje je navodno poginuo. Ja bi za ovo od KLIX-a trazio javni demant!
Na gradilistima nema inspekcije,a nece je biti ni u buduce.Sve gradevinske firme su u rukama stranackih i podobnih osoba.Gradevina u Sarajevu je naj veca praonoca prljavih i pokradenih para u poslijednjih 30g.Ovo nije ni prvi, a na zalost nece biti ni poslijednji radnik koji je ovako nastradao.Zastita na radu na gradevini je nista drugo vec samo koliko si sposoban da sacuvas licno svoju glavu.
meni ono nije ličilo da je pao , bio sam u blizini jer daleko je od gradjevine na trotaru jednino da ga nsu katapultirali, tobe jarabi
kacige imaju al haj ti objasni seljaku nekom da je stavi
Ispast ce opet,,po zapisniku policije,,beskucnik koji je spavao na gradilistu kao onaj jadnik na stupu sto je dosao iz tutina da bude beskucnik u sarajevu
Težak rizičan hljeb :(
Zatvorite kom. Iebo vam Fadil i vi njemu
Zasto ne kazete da je nesreca bila na gradilistu Binga....
Zar jest?
@patuljaki7snjezana zato sto nije. Eno jos uvijek tjelo na trotoaru I policija
25 godina nakon rata, radnici jos uvijek rade na gradilistima u vojnickim uniformama i patikama. Pravila i Sredstva HTZa niko ne postuje. Saucesce i sabur familiji poginulog. Lobiji ne dozvoljavaju stroziju kontrolu, a inzinjera zatite na radu ni mapi. Da se iole kontrolisu, kao sto se kontrolisu usluzne djelatnosti (npr. frizeri, trgovci i ugostitelji), 90% radilista bi bilo zatvoreno.
Zaštita na radu je svugdje obavezna jer inspekcije prvo to gledaju, jedina po meni logična opcija bi bila da poginuli nije nosio opremu jer mi je možda bilo vruće i navikao je tako raditi. A Allah najbolje zna. Porodici želim sabura I da iz ovoga izađu jači.
Ljudi. Opalilo covjeka srce i pao je.
@sadbegan može biti da ga je sunčanica opucala pa je pao, ali bez opreme je bio dok je završio na betonu van gradilišta. Upravo sam prošao pored mjesta nesreće i vidio beživotno tijelo van kruga gradilišta.
Najgore od svega je sto se ovo stalno događa. Poginuo je i radnik pri gradnji Tibre, prošle godine opet radnik prilikom gradnje na Stupu, pa i prije 2 godine je bio slučaj. A šta se promijenilo? Zaštita na radu?
@Bolbol