Crna hronika
166

Sarajevo: Pretučen vozač tramvaja, napadač pobjegao

Piše: N. J.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Vozač tramvaja fizički je napadnut u popodnevnim satima utorka u Sarajevu, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u Kantona Sarajevo.

Policija je o događaju obaviještena u 13:20 sati.

"Nepoznati napadač je fizički nasrnuo na vozača te mu nanio povrede u predjelu glave. Napadač je pobjegao sa mjesta događaja, a vozač A. J. (1972) je vozilom Hitne pomoći prevezen u bolnicu Koševo", rekao je za Klix.ba dežurni operativni u MUP-u Kantona Sarajevo.

Vozač je napadnut na stajalištu kod Američke ambasade, u trenutku kada je zaustavio tramvaj, koji je saobraćao na relaciji Baščaršija - Ilidža.

U bolnici Koševo nam je rečeno da je A. J. dovezen u 13:40 sati.

"Pacijent je zadobio kontuzije i ogrebotine po glavi, te je nakon pružene ljekarske pomoći pušten kući", rekla je za Klix.ba glasnogovornica bolnice Koševo Biljana Jandrić.

O incidentu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac, a na uviđaj su izašli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz GRAS-a su naveli da je, prema izjavi vozača, nepoznati putnik pri ulasku u tramvaj na Katedrali od vozača kupio kartu za prijevoz uz verbalne prijetnje.

Međutim, nakon zaustavljanja tramvaja na stanici kod Tehničke škole ovaj putnik je pri izlasku iz vozila prišao vozaču te ga jako udario bokserom u glavu nakon čega je pobjegao. Tramvajski saobraćaj je bio u zastoju od 13:22 do 13:41 sati.