"Nema ništa od tog noža"
0

Sarajevo: Policija negirala krađu i nasrtaj nožem na radnicu u crkvi

SRNA/Sarajevo-x.com
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uviđajem su utvrdili da u današnjem incidentu u hramu Preobraženja Gospodnjeg u Sarajevu "niko nije napadnut, niti je nešto ukradeno".

"Uviđaj je završen i utvrđeno je da iz crkve nije ništa ukradeno i da niko od osoblja nije napadnut", rekao je Srni dežurni operativni, što je potvrđeno u MUP-u za Sarajevo-x.com.

On je naveo da nema informaciju da je neko napadnut nožem, dodajući da nakon prvobitne informacije da je lice koje je napravilo incident u crkvi imalo nož, od radnika na terenu dobio povratnu informaciju da "nema ništa od tog noža". 

Radnica u prodavnici svijeća i crkvenih predmeta u hramu Preobraženja Gospodnjeg u Sarajevu Sofija Mijović prijavila je da je danas na nju sa nožem u ruci nasrnuo nepoznati muškarac koji je pokušao da ukrade ikone i crkvene predmete iz hrama. 

Ona je izjavila Srni da je nepoznati muškarac oko 12.30 sati ušao u hram i upitao da li može da pogleda njegovu unutrašnjost. "Nakon njega su u hram ušle dvije žene koje su kupile neke knjige. Dok sam ih usluživala, nepoznati muškarac je pokupio nekoliko ikona u hramu, ušao u oltar gdje je uzeo Jevanđelje i ikonu Isusa Hrista, a ostale stvari razbacao po oltaru", rekla je Mijovićeva.

 Prema njenim riječima, nepoznati je nakon toga pošao da izađe iz hrama, a ona je primijetila da mu ispod jakne vire ukradene crkvene stvari.

"Pokušala sam da mu uzmem stvari koje je ponio i uspjela da mu otmem Jevanđelje. Nakon toga je izvadio nož sa crvenom drškom i počeo da mi psuje majku četničku i prijeti da će me ubosti. Zatražila sam da vrati i ikonu koju je držao ispod jakne, na šta je on ponovo odgovorio prijetnjama i psovkama", rekla je Mijovićeva.
Kad je zaprijetila da će zvati policiju vratio se sa dvorišne kapije hrama i, uz psovke, bacio ikonu. 

Paroh dolački protojerej stavrofor Jadran Danilović osudio je ovaj napad i rekao da očekuje da će institucije za provođenje zakona brzo pronaći napadača.