|

Sarajevo: Nožem napao radnicu prodavnice u crkvi

Sarajevo: Nožem napao radnicu prodavnice u crkvi
0
S
SRNA
31.12.2011. u 15:33
34
komentara
0

dijeljenja
Sarajevo: Nožem napao radnicu prodavnice u crkvi
Nepoznati muškarac danas je fizički i sa nožem u ruci nasrnuo na Sofiju Mijović, radnicu prodavnice svijeća i crkvenih stvari u hramu Preobraženja Gospodnjeg u sarajevskom naselju Pofalići i pokušao da otuđi ikone i crkvene stvari iz hrama.
Mijovićeva je izjavila Srni da je nepoznati muškarac oko 12.30 sati ušao u hram i zapitao da li može da pogleda njegovu unutrašnjost.

"Nakon njega su u hram ušle dvije žene, koje su kupile neke knjige. Dok sam usluživala te dvije žene nepoznati muškarac je pokupio nekoliko ikona u hramu, ušao u oltar gdje je uzeo Jevanđelje i ikonu Isusa Hrista, a ostale stvari razbacao po oltaru", rekla je Mijovićeva.

Prema njenim riječima, nepoznati je nakon toga pošao da izađe iz hrama, a ona je primijetila da mu ispod jakne vire ukradene crkvene stvari.

"Pokušala sam da mu uzmem stvari koje je ponio i uspjela da mu otmem Jevanđelje. Nakon toga je izvadio nož sa crvenom drškom i počeo da mi psuje majku četničku i prijeti da će me ubosti. Zatražila sam da vrati i ikonu koju je držao ispod jakne, na šta je on ponovo odgovorio prijetnjama i psovkama", rekla je Mijovićeva.

Kad je zaprijetila da će zvati policiju vratio se sa kapije dvorišta hrama i uz psovke bacio ikonu.

O napadu je obaviještena policija koja je obavila uviđaj.

Paroh dolački protojerej stavrofor Jadran Danilović osudio je ovaj napad i očekuje da će institucije za provođenje zakona brzo pronaći napadača.

Hram Preobraženja Gospodnjeg meta napada bio je i u januaru, kada su nepoznati počinioci u noći između 26. i 27. januara, uoči velikog srpskog praznika Svetog Save, provalili u hram i crkvenu salu i ispreturali stvari koje su se nalazile u njima.
Prijavi grešku


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...