Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Boze sacuvaj
Tuga...kako god covjeka je nesto na to natjeralo...sigurno nije zdrave pameti se bacio...
Mozda mu je zivot dodij'o
Poslije 45' država je napala na selo, bukvalno je sve otimala seljacima, a to pravdala nekom reformom. Tako su oformljene zadruge. Seljaci su bili domišljati, pa su ćak i na gradska groblja nosili vreće pšenice, kokuruza, i dr. Tada je vlast počela da vrbuje unutar svakog sela pojedince i da ih ucjenjuje. Oni su počeli da odaju svoje komšije, a rezultat je bio da su oni koji su proizvodili hranu bili na samoj ivici siromaštva. U jednom selu su se dosjetili i pobunili ali do tada na neviđen način
Naime, cijelo selo je ustalo i otišlo pred ono što se tada zvalo ''mjesna zajednica''. Kada je izašao komesar, ili ko već da ih dočeka, on je prvo pozvao miliciju misleči da je riječ o pobuni protiv države. I sve dok nije došla milicija nije smjeo da izađe pred narod koji je samo mirno stajao ispred mjesnog ureda. Kada je milicija stigla, odvažni činovnik je izašao pred narod i uzviknuo, ''šta je ljudi, digli ste se protiv narodne vlasti''.
Onda je jedan seljak istupio i rekao, nismo se mi digli protiv države, nego smo došli da se predamo. Hočemo svi u zatvor da nas vodite jer nemamo šta da jedemo. Poenta je da za razliku od onog vremena, danas je zatvor Hilton a za par godina će zbog puta u EU biti još komforniji. Tako da svi ljudi koji dođu u situaciju da nemaju šta da jedu, treba da idu u zatvor da njih malo država hrani.
Mnogo je bolje da se vecina zayebava nego sto place. Da nije upravo te zayebancije, komotno bi se pola BiH moglo baciti, ne sa Stupske petlje, nego sa Avazovog tornja. I zato, a da bi se prezivjelo, udri brigu na veselje narode.
Na svim tim nadvoznjacima treba postojati zastitna ograda tako da se obezbjedi i sigurnost saobracaja a i pokusaju samoubistava sa nadvoznjaka. U svim iole razvijenim zemljama to je obaveza.
Dobro mi nisi zagrebo dvicu
boze pameti svega ce biti.,
Kontao naiće Bakir ko Erdoan,pa ga spasiti
Bakire konju sto ne spasi cojka..
pametan, sta se ima peglat u zivotu.. skocis i cao
Kao Japanci i Skandinavci, do cetrdesete prodju sve zivo i onda metak u celo
Kad niste ostavili mogucnost komentarisanja u vezi Čovićeve majke, nemoj te ni za ovaj ni za slicne slucajeve.
To moze svakog zadesit jer Niko nezna sta ga u zivotu moze strefit.Ja Sam izbjego Smit cak 5 puta à neko nemoze ni jednom.Sudbina.
a što mu je to trebalo