Crna hronika
38

Sarajevo: Mladić ranjen u pucnjavi na Mihrivodama

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tri osobe uhapšene su zbog pucnjave u kojoj je ranjen F. A. iz Sarajeva. Do upotrebe vatrenog oružja je došlo sinoć u sarajevskom naselju Mihrivode, a ranjeni mladić je stabilnog zdravstvenog stanja i smješten je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

F. A. je zadobio povrede u predjelu desne butine.

"Policijska uprava Stari Grad je obaviještena oko 23.25 sati da je na KUM Bolnice Koševo dovezena osoba koja ima povrede od vatrenog oružja. Patrola je odmah upućena u bolnicu, međutim F. A. nije bio komunujativan te se s njim nije mogao obaviti razgovor", saopćeno je iz MUP-a KS.

"Ispred bolnice su zatečeni A. K. B. A, i C. A. Tokom razgovora, A . K. je izjavio da se nalazio u društvu sa F. A, B. A. i C. A. na raskrsnici ulica Mihrivode - Alije Nametka - Medresa kada je nepoznata osoba ranila F. A.. Službenici policije uputili su se na mjesto događaja gdje je nađena crvena mrlja koja asocira na krv, a drugih tragova nije bilo", navodi se u saopćenju.

Policija je zbog postojanja osnove sumnje da su počinili krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede uhapisla A. K. (1991), C. A. (1990) i B. A. (1995).

Tokom dana nad njima će biti urađena kriminalistička obrada.