Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I nisu krivi, kriva je država što im je dozvolila registraciju preduzeća. Kriva je inspekcija što im je dala dozvole za rad.
sva velika građevinska poduzeća u beiha su uništena, kako bi ova mala privatna (stranačka) mogla raditi.. Jednom prigodom pitam neke momke, tko vam je nadzornik, kažu nemamo mi nadzornika, to ovaj keramičar obavlja.
Nisu oni krivi krivi su radnici sto ne paze, ne mogu rukovodioci i direktori graditi vikendice, kupovati dzipove ici na ljetovanja, i jos radnicima da priuste novu mehanizaciju i htz opremu... Eh sad i radnici vala pretjeruju oni bi i da rade i da primaju platu i da imaju sigurnost na gradilistu... U ostalom cudi me da im nisu direktori rekli da od kuce ponesu daski i oplate sto imaju ako misle graditi......
Jok, babo moj kriv.
Nego za šta su ih konkretno optužili?
Ma kriva je gravitacija. Sto policija ne hapsi Isaka Njutna.
Nadzor ga je nahebao ovdje, jer inspekcija nikad nece odgovarati za svoj nerad
Oni su najodgovorniji, a kako ce se nositi sa smrcu dva covjeka vidi se iz izjava. Nismo krivi...sve receno.
Bez veze im sude kada će ih pustiti jos plačamo ovu lakrdiju od sudjenja samo da nam oči zamazu .. Kod nas su najveci krimosi sudije i tuzioci ovdje hapse i plase zbog objave na FB a ovi lopovi provlace milione i nikome nista pa ne trebas biti nesto plaho pametan da vidis u kakvom je stanju ova "drzava" ... Eh , damije pasos rvacke kako bi se ispalio pa se j.ebite svi zajedno u ovoj vukojebini !!!
jasta vec krivi.........odgovorna osoba nadzornog organa ......kriva ......tu je da nadzire i vodi racuna da se sve vrsi po pravilima i propisima......znaju uzeti silne pare a kada dodje do toga da budu odgovorni neeeeeeee.......nisam ja kriv
Svi su krivi pojedinacno ovi stede na sigurnosti na skelama itd, ovi radnici kazu suti ne zali se boljei sta nego nista..I kad se sta desi kuku majko !
Kad si na tenderu uvijek najjeftiniji, onda moras kompenzovati sigurnoscu radnika.
Nije tačno. Svuda na zapadu se tenderi dodjeljuju najjeftinijim pa nema ovakvih nesreća.
Interesantno, ja sam na zapadu zivio 18 godina, od kojih sam prve tri radio po gradilistima i sigurnost radnika je bila na prvom mjestu, bez zastitne kacige i cizama nisi mogao pristupiti gradilistu, a sve skele su bile aluminijske i imale ograde, da ne pomiljem mreze za prasinu. Onaj ko je smanjivao troskove stedeci na sigurnosti radnika je gubio taj i svaki naredni tender.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
sazetak teksta (i stanja u pravosudju): "No, ubrzo su pušteni na slobodu."