Crna hronika
52

Pucnjava u Sarajevu, dvojica muškaraca povrijeđeni, osmorica uhapšeni

Klix.ba
U Sarajevu je sinoć došlo do pucnjave u kojoj su povrijeđene dvije osobe, a zbog umiješanosti u ovaj incident policija je uhapsila osmoricu muškaraca.

Pucnjava se dogodila sinoć oko 00:35 sati u sarajevskom naselju Marijin Dvor, nakon čega su u prostorije Policijske stanice Centar došli muškarci inicijala M. M. (1987), L. I. (1994) i M. A. (1991). M. M. i M. A. su imali povrede u predjelu ruku te su policiji rekli da su ranjeni ispred sportske kladionice u ulici Franca Lehara. Oni su potom prevezeni u Univerzitetski klinički centar Sarajevo, gdje im je ukazana ljekarska pomoć. M. M. je zadobio teške povrede lijeve šake nanesene vatrenim oružjem, dok je M. A. imao lakšu povredu palca.

Po dolasku na mjesto pucnjave policija je zatekla oštećenje na ulaznim vratima sportske kladionice, kao i oštećenje na parkiranom automobilu marke Volvo.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja policijski službenici su u naselju Vraca zaustavili automobil BMW u kojem su bili P. A. (1990), K. E. (1987), P. E. (1988) i B. B. (1992). Također, prilikom praćenja ekipe hitne pomoći, policija je zaustavila automobil VW Golf 5 kojim je upravljao A. T. (1994). Policiji je rekao da je krenuo u UKCS u namjeri da se informiše o zdravstvenom stanju prijatelja M. A. i M. M. Kod njega je pronađen pištolj, koji mu je oduzet.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je naredio da se pomenute osobe liše slobode, pa su M. A., M. M., L. I., P. A., K. E., P. E., B. B., i A. T. predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Policija radi na rasvjetljavanju ovog događaja.