Crna hronika
100

Pucnjava na Kobiljoj Glavi, ranjen Kenan Aganović

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Jedna osoba povrijeđena je u pucnjavi koja se jučer, u ranim jutarnjim satima, dogodila u mjestu Kobilja Glava, općina Vogošća.

Kako nam je potvrđeno u MUP - u Kantona Sarajevo, ustrelnu ranu zadobio je A. K . iz Sarajeva od strane za sada još uvijek nepoznate osobe.

Klix.ba nezvanično saznaje da je ranjen Kenan Aganović (22) iz Sarajeva i to nakon što ga je napalo više nepoznatih osoba.

Pucali iz Golfa V

Drama se odigrala oko tri sata ujutro i to, kako nam je rečeno u policiji, na raskrsnici ulica Stara kaldrma, Kenana Brkanića i Šipska.

Navodno, grupa za sada nepoznatih muškaraca dovezla se na pomenutu raskrsnicu ulica u Golfu V i zatim napala Aganovića pucavši iz automobila u njegovom pravcu.

Aganović je tako ranjen u nogu, a njegovi napadači su pobjegli u nepoznatom pravcu. On je odmah prebačen na KUM Kliničkog centra u Sarajevu gdje mu je pružena pomoć.

"Pacijent je zadobio prostrelnu ranu lijeve potkoljenice te je upućen na daljnje liječenje na Kliniku za ortopediju i traumatologiju", kazala je za Klix.ba Azra Dedajić, šef Odjela za odnose sa javnošću u KCU Sarajevo.

Privođen zbog bombaškog napada

Inače, Aganović je od ranije itekako poznat policiji, a prema nezvaničnim informacijama motiv za napad na njega jesu neriješena dugovanja.

U aprilu mjesecu ove godine Aganović je dospio u rubrike crne hronike, a pošto je uhapšen zbog sumnje da je zajedno sa Nihadom Bjelakom (21) bacio bombu ispred ugostiteljskog objekta Red Point u Ulici Patriotske lige, općina Centar.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva KS, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, kao i identifikaciji i pronalasku počinilaca.