{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pretresi i privođenja više osoba u vezi s otkrivanjem ubice dvojice Bošnjaka kod Prijedora

F
30.7.2014. u 11:11
0
13
Pretresi i privođenja više osoba u vezi s otkrivanjem ubice dvojice Bošnjaka kod Prijedora
0
Pretresi i privođenja više osoba u vezi s otkrivanjem ubice dvojice Bošnjaka kod Prijedora
Načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Prijedor Radomir Dukić potvrdio je danas da policija i dalje intenzivno traga za ubicom Muharema Balića (62) i Almira Redžića (48), te da je u toku kriminalistička obrada i kontrola više osoba te operativne radnje na terenu.
"U toku dana bit će izvršen određeni broj pretresa i priveden veći broj osoba i nadam se da će policija brzo riješiti ovo krivično djelo i identifikovati izvršioca", rekao je Dukić.

Ponovio je da se kao motiv ovog dvostrukog ubistva isključuje koristoljublje, a u velikom stepenu i nacionalna mržnja.

"Ostali motivi se trenutno provjeravaju", rekao je Dukić i naveo da se provjeravaju sve informacije koje bi mogle otkriti razlog dvostrukog ubistva i izvršioca ili izvršioce.

Dukić je na pres-konferenciji u Prijedoru apelovao na političare, medije i sve druge da ne dižu tenzije i vrše dodatni pritisak na policiju dok traje istraga koja bi trebalo da dovede do lišavanja slobode izvršioca ovog krivičnog djela.

"Apelujem na sve građane, medije i političke strukture da spuste tenzije na minimum i vrše što manje pritiska na policiju i tužilaštvo s zajedničkim ciljem - da se identifikuje izvršilac i riješi ovo krivično djelo", rekao je Dukić.

Naglasio je da su se u proteklom periodu dešavala slična ubistva, u drugim gradovima RS-a, gdje su ubijeni bili Bošnjaci ili Hrvati, a policija je na isti način bila pod pritiskom od političara i medija da su to krivična djela motivirana nacionalom mržnjom, ali da se na kraju utvrdilo da su izvršioci i oštećeni bili iste vjere.

Balić i Redžić ubijeni su 28. jula u večernjim satima u kafiću "San" u Trnopolju kod Prijedora.

Irhan Redžić, vlasnik ugostiteljskog objekta "San" u Trnopolju zatekao je njihova beživotna tijela u svom objektu te je slučaj odmah prijavio policiji.

Vlasnik lokala je ispričao da je oko 22 sata otišao iz objekta, a Baliću i Redžiću ostavio ključ i rekao im da zaključaju lokal kada budu htjeli otići, a ključ ubace na mjesto koje im je naznačio.

U momentu njegovog odlaska iz lokala Balić i Redžić ostali su sami.

Nakon nešto više od sat vremena Irfan Redžić je čuo dva rafalna pucnja, a potom zatekao na podu kafane njihova beživotna tijela.

U Banjoj Luci će danas biti obavljena i obdukcija tijela ubijenih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: