Tužilaštvo KS
44

Predložen pritvor za Enesa i Suada Bašalića zbog ubistva u Hrasnom Brdu

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Predložen je pritvor za Suada i Enesa Bašalića, koji su u petak nakon smrti Azema Ćesira uhapšeni zbog osnova sumnje da su učestvovali u njegovom ubistvu u sarajevskom naselju Hrasno Brdo.

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje pritvora za Suada i Enesa Bašalića koji su osumnjičeni za krivično djelo ubistva.

"Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke i prikriti dokaze, i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti", potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, u petak oko 16:30 sati došlo je do svađe između Suada i Enesa Bašalića i Azema Ćesira u ulici Milinkladska, općina Novo Sarajevo, a koja je privukla pažnju te je zbog toga obavještena Treća policijska uprava. Kada su pripadnici MUP-a KS došli na mjesto događaja, zatekli su službenike Hitne pomoći među kojima je bio ljekar koji je konstatovao Ćesirovu smrt.

Policija je utvrdila da je Enes Bašalić automobilom udario Ćesira, a Suad je, nezvanično, tada povrijeđenog Ćesira udario lopatom.