Akcija Kameleon
1

Predložen pritvor Prijedorčaninu koji je opljačkao apoteku

S. Š.
Muškarac iz Prijedora opljačkao apoteku u Banjoj Luci
Muškarac iz Prijedora opljačkao apoteku u Banjoj Luci
Banjalučka policija realizovala je akciju "Kameleon" u kojoj je uhapšen Viktor Jovanović (38) iz Prijedora, osumnjičen da je 25. novembra ove godine oko 17:30 sati opljačkao apoteku. Za njega je predložen pritvor.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka nakon ispitivanja osumnjičenog lica Viktora Jovanovića (1985. godište) iz Prijedora, stavio je dana 30.11.2023.godine, prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banjoj Luci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo "Razbojništvo".

Osumnjičeno lice je dana 25.11.2023.godine, u apoteci, u Ulici Jovana Dučića, Grad Banja Luka, oko 17:32-17:34 sati maskiran sa kapuljačom i medicinskom maskom u predjelu glave, uz prijetnju pištoljem, a u namjeri da za sebe pribavi protivpravnu imovinsku korist od radnice apoteke uzeo i prisvojio novac u iznosu od 720 konvertibilnih maraka i medikamente a potom se udaljio sa lica mjesta.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo shodno članu 197. stav 1. tačka v. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

Inače, Jovanović je uhapšen u akciji policije kodnog naziva "Kameleon" koja je upravo taj naziv ponijela jer se Jovanović nakon pljačke presvukao.