Nanijela joj lake povrede
168

Potvrđena optužnica protiv zastupnice u Goraždu koja je gađala flašom predsjednicu Skupštine

M. N.
Općinski sud u Goraždu potvrdio je optužnicu protiv zastupnice Skupštine BPK Daliborke Milović zbog krivičnog djela Lake tjelesne povrede. Ona je tokom sjednica gađala flašom predsjedavajuću Skupštine Editu Velić.
Incident se dogodio 31. jula ove godine. Milović i Velić su se verbalno sukobile, a potom je optužena fizički napala predsjedavajuću gađajući je plastičnom flašom u kojoj je bila voda. Pogodila je u desnu nadlakticu.

Potom je uzela drugu plastičnu flašu sa stola i ponovo je bacila u pravcu oštećene, pogodivši je ovaj put u predjelu lica, a Velić je, kako se navodi u optužnici, zadobila povrede. Ljekari su konstatovali da je oštećena zadobila krvni podliv na ruci i ogrebotinu kože ispod desnog oka.

"Iz dokaza prikupljenih u toku istrage, a prije svega iz Zapisnika o ispitivanju osumnjičene i Zapisnika o saslušanju svjedoka MUP-a BPK Goražde, Uprave policije, Sektora kriminalističke policije, Odsjek kriminalističkih istraga, Izvještaja o izvršenom pregledu Kantonalne bolnice Goražde, te Nalaza i mišljenja vještaka medicinske struke u predmetu, proizilazi osnovana sumnja da je osumnjičena Daliborka Milović počinila krivično djelo koje joj se stavlja na teret u mjestu, vremenu i na način kako je to opisano u optužnici", navodi se u optužnici Tužilaštva BPK.

Podsjetimo, do sukoba je došlo tokom tačke dnevnog reda Izbor članova Nezavisnog odbora za izbor policijskog komesara. Milović je povukla vitalni nacionalni interes i upozorila predsjedavajuću Skupštine BPK Gorazde na krivičnu odgovornost kod glasanja oko Nezavisnog odbora za izbor komesara. Potom je sjela za govornicu i nakon dužeg perioda predsjedavajuća je prekinula. Tada je došlo do sukoba, a intervenisala je i policija.