Cjelodnevna akcija
151

Potraga za tijelom Aldina Mulića se nastavlja i tokom noći

Piše: E. M.
Pretraga terena kod Visokog (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Pretraga terena kod Visokog (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Više od stotinu pripadnika Federalne uprave civilne zaštite, Civilne zaštite Republike Srpske, specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK te općinskih i kantonalnih civilnih zaštita i danas je bezuspješno pretraživalo korito rijeke Bosne od Visokog do Kaknja s ciljem pronalaska drugog mladića Aldina Mulića.

Potraga za Mulićem krenula je rano jutros u Visokom, a spasioci su čamcima i gliserima vršili vizuelni pregled djelova uz riječna korita s obzirom da zbog mutne vode nije bilo moguće angažovati ronioce.

Detaljno je više puta pregledan teren od Visokog do Kaknja, a nakon dobijanja potrebnih dozvola, pripadnici FUCZ pretražili su i područje rijeke Bosne koje prolazi kroz Termoelektranu Kakanj.

Glasnogovornica FUCZ Majda Kovač je izjavila da će nakon cjelodnevne potrage akcija biti nastavljena i u večernjim satima samo manjim intenzitetom s obzirom na uvjete na terenu te da je akcija uporedo realizovana i na potezu od Sarajeva do Visokog.

U današnjoj akciji korišteni su i psi tragači i dronovi, a na kraju dana održan je sastanak gdje su dogovorene dalje aktivnosti i strategija za sutrašnji dan s ciljem pronalaska tijela mladića koji je u noći s utorka na srijedu pao u korito Miljacke.