Policija našla pištolj
62

Porodična tragedija kod Živinica: Ubio sina, ranio suprugu, pa izvršio samoubistvo

A. K.
Ilustracija (Foto: A. K./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: A. K./Klix.ba)
Porodična tragedija dogodila se jutros u naselju Ciljuge kod Živinica kada je pod još uvijek neutvrđenim okolnostima muškarac ubio sina, ranio suprugu, a zatim izvršio samoubvistvo.

Kako je za Klix.ba kazala glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) Amra Kapidžić, jutros u 8:10 sati Policijska stanica Živinice obavještena da je u Ciljugama kdo Živinica došlo do pucnjave u porodičnoj kući.

"Pronađena su dva beživotna tijela muške osobe i pištolj. Također tom prilikom jedna ženska osoba je ranjena i prevezena u Univerzitetski kliničk centar u Tuzli gdje su joj konstatovane teške tjelesne povrede i ona je zadržana na daljem liječenju", kazala nam je Kapidžić.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Policijske uprave Živinice i Jedinica policije za specijalnu podršku. Uviđajem rukovodi tužilac Tužilaštva TK.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, 54-godišnji Zijad Mujčinović prvenstveno je pucao na svoju suprugu koja se uspjela spasiti tako što je pobjegla iz kuće.

Nakon toga je pucao u svoga sina A. M. (32) kojeg je usmrtio s više hitaca, a potom je izvršio samoubistvo pucajući sebi u glavu.

Glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović za Klix.ba je potvrdila da je pacijentica S.M. zadobila povrede desne podlaktice, lijevog koljena i skočnog zgloba.

"Pacijentica je hospitalizirana u Klinici za ortopediju i traumatologiju i van životne opasnosti je", kazala nam je Aščerić-Mujedinović.

Trenutno se utvrđuju motivi i sve druge okolnosti koji su doveli do ove porodične tragedije, a dežurni kantonalni tužilac će izdati sve potrebne naredbe.

Nezvanično saznajemo da je ovoj tragediji prethodila svađa između supružnika, nakon čega je muškarac potegao pištolj.