Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A koja je odgovornost vlasnika objekta kad im fasade padaju po gradjanima? Jeli to treba da im grad obnavlja fasade na privatnim objektima. Hoce li grad uzeti procenat od prodaje onda?
Ti objekti su zakonom zaštićeni jer da nisu onda bi vlasnici mogli sve porušiti i napraviti šta oni žele. Glavni grad je u pitanju, trebalo je davno urediti te fasade bez obzira čije su, jer to je lice Sarajeva.
Ove zgrade su pod zaštitom države i ne može privatnik raditi ništa na njima
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Zabrana parkiranja i zaustavljanja!
Čudo se ruši zgrada, a nije ni zapuštena.
Gradjani su krivi, rece mladjahni Uk
ova zgrada je privatni objekat koji propada, nije je zasticena niti je bez veze. Odgovornost vlasniak je za svaku mogucu naknadu stete
UK kaze staari.da obnavljaju Fasade koje su..Pod zastitom drzave.
sta je problem debili ne odrzavaju svoje objekte
I ovo nam je kriv Dodik.
U Sarajevo sve vise i vise vrijedi onaj savjet majke iz istoimene pripovijetke Zije Dizdarevica: "Pripazi, sinko, grad je dušmanin. Ne idi sredinom dzade, satraće te štogod, ama nemoj ni plaho uz kraj – da te, boj se, ne udari nešta s krova, nego hajde 'nako, 'nako..."
nakon skoro 30 godina vladavine jednih i para i donacija do sad je trebala biti na zgradama fasada od kevlara kolike su pare pokrali.. i sad se cudite... a sami ste krivi jer sutite i trpite 3 decenije
Zabranjeno pargiranje
zamislite obalu sa renoviranim fasadama, bez saobracaja i poplocanu.
dobru travu pusis
Gradjevina je prelijepa. U Sarajevu svaku stariju zgradu ovog stila i iz ovih vremena, barem za pocetak, treba obnoviti! Za dobrobit SA i BIH. Vi ste nase lice.
Kad vidim ova skupa auta u zabrani ili dzipa bmvea, volva, audija kako je stao na pjesacki ili na ulaz u parking i ima auto od 100k + maraka, a ne zeli da plati parking 2 ili 3 km, onda mi nije zao. I neka se odronilo na njih.
ne možeš ni oštetu naplatiti ako si stipsa i gledaš da uštediš dvička, pa parkiraš u zabrani umjesto ko gospodin na naplatnom parkingu, kontaš u svojim nekim zamislima da ces hajrovati i profitirati od toga, al neces crni kukavče, vidiš da time što remetiš novčane tokove i ekonomske transakcije na kraju dođe naplata, koliko puta parkira neko godisnje i taman pomisli da je ustedio i eto opet ode ustada limaru jer treba i on da zivi, kao i onaj na parkingu kojem si oduzeo prvenstvo
Tužiti grad, nedaj bože povrede, samo tužbe
Cuj klixa, vlast kriva sto upravitelji ne odrzavaju fasade? Pa klixe ti svaki dan sve vece smece.