Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Otkud mu firma 96 godiste. Prije godinu zavrsio faks i ima firmu. Otkud.
Vecinu firmi drze osobe koje jedva zavrse srednju.
Nije on vlasnik firme već šef gradilišta. Hapse se uvjek odgovorni na gradilištu, a ne vlasnici firme.
Uhapsiti nadzora zaštite na radu, pa onda nadzora koji kontroliše da li je skela pravilno postavljena, pa onda odgovorno lice ispred firme na gradilištu.
Prvo inspektora uhapsiti ( on je mogao zaustaviti rad dok se ne steknu sigurnosni uslovi, kaznu napisati). Onda uhapsiti nadzora (on je takodjer mogao obustaviti rad). Onda gazdu firme. Nažalost, samo ce inzinjer koji nema nikakav uticaj na opremu radnika, vrstu i količinu skele, nastradati.
zasto krijete ciji je objekat i koja je firma izvodjac radova ?
Sa koje zgrade je pao
Užas.
Nazalost zivot je izgubljen. Ali svi smo svjedoci da da se na svim objektima u BiH radi mimo procedura o zastiti na radu, cak i na drzavnim zgradama... Opet rahmet dusi poginulom a porodici sabur.
Tako treba. Ali prije nego neko strada. Obustaviti radove, kazniti izvodjaca, odgovorne privesti.
U Sarajevu rade, istočno Sarajevo grade...bošnjo nikad do pameti
sve se na crno radi,ali nazalost ljudi primorani bilo kako koru hljeba da zaradi..nikakve zastite,nikakvi uslovi i na kraju tragicno se zavrsi
ovo je opet pogresan pristup, prvo se treba inspekcija i nadzori pohapsiti
Gradiliste Kenana Zvizdica,Denisovog sina?
i dobiju do godinu zatvora sto "gazde" plate jer radnicima i drzavi crno ispod nokata izvadise,,,,uobicajen igrokaz, drug koji mi radi sa tim stvarima kaze da oko 90% njih nema projekat skele a i inspekcije da gledaju odakle se vedri, tako dobri Bosnjace sad nek majka place od tog momka sto je poginuo
Tužno,rahmet ti duši. Nema inspekcija,zastita na radu nula bodova. Neosigurani radnici.