Našli 120 gr. droge
8

Policija u Mostaru uhapsila dilera heroina

Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Pripadnici Federalne uprave policije su u Mostaru lišili slobode jednu osobu kod koje je pronađeno oko 120 grama opojne droge heroin od koje je dio bio pripremljen za dalju distribuciju.

Policijski službenici Federalne uprave policije su u nastavku akcije koja je u proteklom periodu provođena na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, u kojoj je na osnovu mađunarodne potjernice pronađena i slobode lišena osoba V.S. (1984.god.).

Dana 4. januara 2018. godine na području grada Mostara lišena je slobode još jedna osoba incijala D.P. (1978. god.), zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 238. "Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" Krivičnog Zakona Federacije BiH.

Prilikom lišenja slobode kod navedene osobe je pronađeno oko 120 grama opojne droge heroin od koje je dio bio pripremljen za dalju distribuciju.

Uhapšena osoba je nakon kriminalističke obrade uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, dana 5. januara 2018. godine sprovedeno u Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, te predato na dalje postupanje dežurnom tužiocu navedenog tužilaštva, saopćeno je iz FUP-a.