Pronađena droga
110

Policija pretresla 18 lokacija u Kantonu Sarajevo radi istrage kriminalne grupe

Dž. L.
Foto: FUP
Foto: FUP
Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas su pretresli 18 lokacija na području ovog kantona u sklopu akcije "Fenix" koja je povezana s više krivičnih djela.

Policijski službenici su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo izvršili pretrese kao nastavak koordiniranih aktivnosti u cilju dokumentovanja i dokazivanja izvršenja krivičnih djela prevare, krivotvorenja isprava, zloupotrebe položaja te udruživanja radi činjenja krivičnih djela.

Foto: FUP
Foto: FUP

Prilikom pretresa na 18 lokacija, pronađena je i privremeno oduzeta dokumentacija koja se može dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela. Pronađena je i određena količina nepoznate bijele praškaste materije koja asocira na amfetamin, kao i vaga za precizno vaganje te drugi predmeti.

Foto: FUP
Foto: FUP

Podsjećamo, u sklopu akcije "Fenix" u prethodnom periodu oduzeto je više motornih vozila koja su bila predmet izvršenja više krivičnih djela te su poduzete druge aktivnosti na dokumentovanju grupe koja se udružila s ciljem vršenja krivičnih djela i sticanja protivpravne imovinske koristi, na način da su njeni članovi prethodno jasno isplanirali i pripremali nabavku, uvoz, trasport, prodaju, leasing uslugu/kreditiranje i otuđenje određenog broja motornih vozila.