Provodi se istraga
69

Policija objavila detalje pucnjave u Konjicu: Palicama i vatrenim oružjem napali muškarca

G. Š.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko neretvanskog kantona je objavilo detalje sinoćnje pucnjave u Konjicu u kojoj je ranjena jedna osoba i dvije uhapšene.

Policijskoj stanici Konjic je kako navode prijavljeno sinoć u 23:35 sati da se u ulici Kolonija u Konjicu čuje pucnjava iz vatrenog oružja, te su odmah policijske patrole izašla na mjesto događaja.

"Patrola policije je na licu mjesta zatekla A.V. (1988) koji je u ruci držao pištolj, A.V. (1958) iz Konjica koji je držao drvenu palicu, a na zemlji je ležao H.L. (1971) koji je imao više prostrijelnih rana i povredu glave u predjelu čela i lijevog oka", navode iz MUP-a HNK.

Dodaju da je H.L prevezen u bolnicu Konjic gdje su mu utvrđene teške tjelesne povrede u vidu prostrijelnih rana na obe noge u predjelu nadkoljenica i podkoljenica sa frakturom kosti, ustrijelna rana lijeve ruke, te više rasjekotina na glavi, zbog čega je prevezen u KBC Mostar.

Policija je kako navode A.V i A.V. lišila slobode, a sa slučajem su upoznati kriminalistička policija i nadležni tužilac, koji provode kriminalističku obradu.