Jutros uhapšen
124

Policija objavila detalje o hapšenju vozača koji je autom udario maloljetnicu na Ilidži

A. D.
Fotografija vozila Alfa Romeo u vlasništvu M.T.
Fotografija vozila Alfa Romeo u vlasništvu M.T.
Ministarstvo unutrašnjih poslova KS objavilo je detalje nesreće koja se jučer u 18:45 dogodila u ulici Butmirska cesta na Ilidži.
Iz MUP-a su naveli da je tom prilikom vozilo marke Alfa Romeo, registarskih oznaka O91-J-912 udarilo maloljetnu pješakinju L. G. (2003.). Iz policije su saopćili da je navedenim vozilom upravljao M. T. (1983.)

Nakon saobraćajne nezgode, vozač M. T. nije ukazao pomoć povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, već se vozilom udaljio s mjesta događaja.

U ovoj saobraćajnoj nesreći je, nakon detaljnih ljekarskih pretraga, utvrđeno ježž da je lakše tjelesne povrede zadobila pješakinja, ljekarska pomoć joj je ukazana u UKC u Sarajevu, nakon čega je otpuštena na kućno liječenje.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage su došli do saznanja o identitetu vozača M. T.

Predmetno putničko motorno vozilo je pronađeno parkirano u ulici Hasana Sućeske, općina Novi Grad Sarajevo. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne nezgode i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Jutros u sedam sati M. T. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi, a u vezi s ugrožavanjem javnog prometa KZ FBiH. On je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.

Klix.ba došao je u posjed fotografije navedenog vozila kojim je upravljao M. T., kojim je udario navedenu maloljetnu pješakinju.