Crna hronika
7

Policija još traga za ubicom Joze Kafadara

Piše: N. J.
Policija u selu Šušanj (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Policija u selu Šušanj (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ni deset dana nakon ubistva poznatog privrednika i vlasnika kompanije Ovnak iz Viteza, Joze Kafadara, koji je ubijen na porodičnom imanju u selu Šušanj kod Zenice, policija nema bitnijih saznanja o motivu zločina i njegovom počinitelju.

Glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić za Klix.ba je kazala kako policajci intenzivno rade na terenu u okviru istrage ovog ubistva, ali zasad bez rezultata.

"Obavljen je razgovor sa određenim brojem osoba za koje se smatralo da imaju informacije korisne za istragu. Međutim, još uvijek niko od potencijalno osumnjičenih osoba za ovo krivično djelo nije priveden", kazala je Ahmić.

Sličan odgovor dao nam je i glasnogovornik Tužilaštva ZDK Sanjin Kulenović, koji je kazao da još nema nikakvih indicija o motivima i počinitelju ovog zlodjela.

U istragu ovog ubistva uključena je i Federalna uprava policije. Direktor FUP-a Dragan Lukač za Klix.ba je ranije kazao da će istražitelji FUP-a tokom istrage nastojati da otkriju počinitelja i da utvrde sve detalje slučaja, uključujući i motiv počinjenog zločina.

Obdukcijom, koju je izvršio dr. Zdenko Cihlarž, utvrđeno je da je Kafadar ubijen sa četiri hica iz automatske puške. Jednim metkom je pogođen u predjelu stomaka, nakon čega su uslijedila tri hica u predjelu leđa.