Crna hronika
31

Policija još traga za razbojnicima koji su opljačkali banku na Ilidži i usmrtili biciklistu

Piše: M. N.
Potraga za razbojnicima koji su jučer ujutro opljačkali Raiffeisen banku na Ilidži još traje.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Policijski timovi sastavljeni od pripadnika IV PU, Interventnog voda i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a KS i dalje tragaju za tri osobe koje su počinile razbojništvo i usmrtile jednog prolaznika na biciklu kada su pucali prema vozilu u kojem su bili zaštitari.

MUP KS oformio je i poseban tim koji radi na analiziranju podataka i saznanja kako bi utvrdili da li postoji povezanosti između dvije jučerašnje pljačke banaka i ostale činjenice.

Podsjetimo, dvojica maskiranih razbojnika izvršili su pljačku banke u ulici Rustampašina na Ilidži uz upotrebu vatrenog oružja. Nakon što su opljačkali banku sjeli su u vozilo Alfa Romeo i počeli bježati. Za njima su krenuli pripadnici Interventne patrole zaštitarske agencije na koje su razbojnici pucali. Istovremeno su krenule i dvije patrole Policijske stanice Ilidža, a potjera je nastavljena prema Stojčevcu.

Tokom druge pucnjave razbojnici su smrtno ranili biciklistu koji je poslije podlegao povredama.

Tu se razbojnicima gubi svaki trag jer su napustili i spalili vozilo kojim su bježali. Pretpostavlja se da ih je bilo trojica, odnosno da je razbojnike koji su pljačkali banku u automobilu čekao vozač.