Crna hronika
635

Pogledajte sprovođenje uhapšenih u današnjoj akciji na Otoci

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Uhapšeni u današnjoj akciji u sarajevskom naselju Otoka prebačeni su iz prostorija MUP-a Kantona Sarajevo u ulici La Benevolencija u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. U fotogaleriji pogledajte kako je izgledalo privođenje uhapšenih.

Jedan uhapšeni je odvezen kolima Hitne pomoći, a ostali su prevezeni policijskim vozilima. Podsjećamo, uhapšeno je pet osoba, tri muškarca i dvije žene. Kako Klix.ba nezvanično saznaje uhapšeni su rođaci Anel i Amel Sejfović koji su od ranije dobro poznati policiji.

Anel Sejfović je 2010. godine uhapšen u Podgorici jer je sa još četiri osobe iz Srbije i Crne Gore opljačkao nekoliko banaka i kladionica.

U februaru 2011. godine Sejfović uhapšen zbog posjedovanja oružja. Prilikom pretresa njegovog vozila i kuće policajci su pronašli oko 2,5 kilograma marihuane, pištolj CZ kalibra 7,62 milimetra, dva okvira i 16 metaka istog kalibra, vagu, dva mobitela i teleskopsku palicu.

U decembru 2012. godine je provedena policijska akcija "Market", u okviru koje je slobode lišeno više osoba. Jedan od uhapšenih je bio i Anel Sejfović, a grupa se teretila da su tokom 2012. godine počinili niz pljački prodavnica, sportskih kladionica, benzinski pumpi, apoteka i ostalih prodavnica koje posluju s većom sumom novca.

Anel Sejfović je bio ranjen u pucnjavi koja se u decembru 2013. godine dogodila u sarajevskoj ulici Branislava Nušića.

Amel Sejfović je optužen za pokušaj ubistva Davora Milića (33), pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Pokušaj ubistva se dogodio 23. oktobra 2009. godine.

Podsjećamo, pljačka Raiffeisen banke je izvršena u četvrtak ujutro u 8:50 sati. Zaštitari su krenuli u potjeru za pljačkašima, došlo je do razmjene vatre prilikom čega je smrtno stradao biciklista Kemo Bašić.