|

Pogledajte privođenje uhapšenih u velikoj policijskoj akciji u Zenici

Pogledajte privođenje uhapšenih u velikoj policijskoj akciji u Zenici
33
E. M.
25.9.2019. u 10:51
24
komentara
33

dijeljenja
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas su na 21 lokaciji na području Zenice proveli akciju "Mreža III" u kojoj je uhapšeno 14 osoba.
Današnja akcija koja je realizovana po nalogu Općinskog suda u Zenici uz saradnju s Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, usmjerena je na otkrivanje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba


U akciji koja je provedena danas uhapšeno je više osoba, a izvršeni su pretresi stambenih prostorija, kao i putničkih automobila u vlasništvu osumnjičenih te su izuzeti dokazi koji su pronađeni pretresima.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba


Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija "Mreža I" i "Mreža II" koje su provedene u 2016. i 2017. godini i u okviru kojih je izvršeno desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je lišen slobode te su pronađene i oduzete znatne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potječu iz krivičnih djela koje su počinile osobe koje su bile meta operativnih akcija.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba


Više informacija bit će poznato naknadno.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...