Akcija "Mreža III"
33

Pogledajte privođenje uhapšenih u velikoj policijskoj akciji u Zenici

E. M.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas su na 21 lokaciji na području Zenice proveli akciju "Mreža III" u kojoj je uhapšeno 14 osoba.

Današnja akcija koja je realizovana po nalogu Općinskog suda u Zenici uz saradnju s Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, usmjerena je na otkrivanje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

U akciji koja je provedena danas uhapšeno je više osoba, a izvršeni su pretresi stambenih prostorija, kao i putničkih automobila u vlasništvu osumnjičenih te su izuzeti dokazi koji su pronađeni pretresima.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija "Mreža I" i "Mreža II" koje su provedene u 2016. i 2017. godini i u okviru kojih je izvršeno desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je lišen slobode te su pronađene i oduzete znatne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potječu iz krivičnih djela koje su počinile osobe koje su bile meta operativnih akcija.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Više informacija bit će poznato naknadno.